Warsztaty edukacyjno- kulinarne z Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Rolnictwa - Ośrodek Szkolno-Wychowawczy Nr 2 w Przemyślu dla Niesłyszących i Niedosłyszących

Idź do spisu treści

Menu główne:

Warsztaty edukacyjno- kulinarne z Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Rolnictwa

Galerie > Galerie49
W dniu 17-go października 2018 r. w naszej szkole odbyły się warsztaty edukacyjno-kulinarne organizowane przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa. Celem warsztatów było promowanie produktów ekologicznych, certyfikowanych.
Szef kuchni pan Adam Wałęga, (który współpracuje z Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi i promuje markę Polska Smakuje – ostatnio w Singapurze)   wspólnie z naszymi uczniami przygotowywał  potrawy z surowców sezonowych: sok z marchwi i jabłek, smoothie owocowo-warzywne i kaszotto z warzywami. 
Uczestnicy warsztatów mogli spróbować przygotowanych potraw z naszych polskich, rodzimych surowców. Wszystkim potrawy te bardzo smakowały, uczniowie mogli dowiedzieć się wielu cennych informacji o zdrowym żywieniu, sposobach doprawiania i zagęszczania potraw naturalnymi dodatkami, łączenia różnych smaków itp. 
 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego